| Tytuł: | Jak leczyć hemoroidy? |
| Autor: | Marlena 1.3.2011, 08:52 |
| Witam, mam taki problem: po porodzie zrobiły mi się hemoroidy, niedawno zaczęły mi strasznie dokuczać... Jak można poradzić sobie z tym problemem? Jakie leki powinnam stosować??? | |
| Autor: | Marysia 1.3.2011, 13:49 |
| Marleno kup sobie w aptece krem preperation H. Jest on bez recepty i jest bardzo skuteczny. A tak na marginesie- nie dopuszczaj też do zatwardzeń. Postaraj się regularnie wypróżniać. Pomogą ci też jogurty z musli. | |
| Autor: | Erika 3.3.2011, 08:37 |
| Gdy byłam w ciąży, to miałam hemoroidy. Byłam leczona różnymi czopkami i maściami przeciwzapalnymi itp. Pomogły mi tabletki Cyclo3fory. Brałam je przez 4 tygodnie- jedną tabletkę dziennie. Później nie miałam już problemów z hemoroidami. Te tabletki można kupić w aptece bez recepty, kosztują około 40 złotych. | |
| Autor: | Ewka 3.3.2011, 13:45 |
| W walce z hemoroidami przydatne sa również leki o działaniu przeciwzapalnym i przeciwbólowym. Ja używałam Pyralginy, która naprawdę mi pomogła. | |
| Autor: | Joanna 85 4.3.2011, 08:08 |
| Hemoroidy chyba nigdy tak całkowicie się nie cofną. Nazywa się je też żylakami splotu żylnego odbytnicy. Owszem można je złagodzić różnymi środkami, ale zawsze po jakimś czasie wracają. Gdy ja miałam hemoroidy w ciąży, to stosowałam posterisan H. Hemoroidy faktycznie wchłonęły się, ale niestety nie całkowicie. | |
| Autor: | ZXC 4.3.2011, 13:46 |
| Hemoroidy to chyba najgorsze paskudztwo jakie może być. Obrzydliwe i bolesne... Brrrr.... | |
| Autor: | K 26.9.2011, 00:19 |
| Chyba zaczynam mieć też ten problem ;( Jak na razie wstydzę się komukolwiek o tym powiedzieć... Czy mogę się zacząć leczyć \"na własną rękę\" (widziałam w Waszych wpisach leki bez recepty) czy bez wizyty u lekarza się nie obejdzie?? | |
| Autor: | jacek 16.12.2011, 11:24 |
| Ja się męczyłem z tym ok. siedem lat. Chodziłem do lekarza, zażywałem przepisane leki i jak objawy mijały to na tym kończyłem. Ale ile można chodzić z tym problemem i cały czas myśleć, czy zaleje się krwią cz nie.A bywało to dość często. Wczoraj założyli mi pierwsze dwie gumki. Została jeszcze jedna do założenia i mam nadzieję że już pozbędę się tej strasznej dolegliwości. Procedura nie jest przyjemna, ale też i nie jest straszna. Da się przeżyć. Radzę więc wszystkim. Odwagi a wszystko będzie dobrze. | |

PTSD
Najbardziej charakterystyczne dla PTSD jest ciągłe przypominanie i rozpamiętywanie wspomnień związanych z przeżytą traumą, jej aspektów , np. w powracających wspomnieniach lub sennych koszmarach. Z tego powodu ludzie cierpiący na zespół stresu pourazowego mogą mieć problemy w kontaktach interpersonalnych (izolowanie się od innych ludzi).
Bezsenność jest to zaburzenie, które polega na braku snu. Osoba cierpiąca na bezsenność ma problemy z zasypianiem lub jej problem polega na bardzo wczesnym budzeniu się przy jednoczesnym braku możliwości ponownego zaśnięcia. Zwykle takie zaburzenia są krótkotrwałe, wywołane jakimś stresem.
Stres
Koenzym Q10 zwany również „eliksirem młodości” po raz pierwszy został zidentyfikowany przez naukowców w 1957 roku w USA, a 1978 angielski biochemik Peter Mitchell za swe osiągnięcia i całokształt pracy nad koenzymem Q10 otrzymał nagrodę Nobla.